Zizel

Η ιστορία της μικρής Zizel είναι μία όμορφη ιστορία που ζήσαμε όλοι εδώ στο Magic Garden! Η Zizel μοιάζει να ζει ένα παραμύθι σαν το κοριτσάκι με τα σπίρτα..γιατί στη ζωή είτε είσαι άνθρωπος είτε ζωντανό έχεις ένα άστρο και μία μοίρα που σε ακολουθεί. Και εκεί που όλα πάνε στραβά.. εκεί που έρχονται τα δύσκολα.. είτε το ξέρεις είτε όχι ΚΑΤΙ συμβαίνει και γυρίζει αυτή η σφαίρα της τύχης σου και ξημερώνει μια νέα ημέρα! Αυτό συνέβη λοιπόν και στην Zizel, το όμορφο ορφανό αλογάκι από την μαγική Σαντορίνη που έζησε 8 χρόνια ολομόναχο πίσω από ένα συρματόπλεγμα μέχρι να ξημερώσει για αυτήν μια νέα μέρα! Ακολουθείστε την ιστορία της.

Ήταν την άνοιξη του 2014 όταν είχαμε λάβαμε ένα ανώνυμο τηλεφώνημα που μας ενημέρωνε ότι ένα αλογάκι βρισκόταν σε κίνδυνο στην Σαντορίνη δίπλα σε ένα βενζινάδικο. Μας ζητούσαν αν θα μπορούσαμε να το πάρουμε. Απαντήσαμε ότι δεν έχουμε την δυνατότητα να φροντίζουμε εγκαταλελειμμένα άλογα αλλά ίσως να βρίσκαμε κάποιον πιο κατάλληλο να ασχοληθεί μαζί του. Σε αυτή την κλήση όμως δεν υπήρξε συνέχεια όμως ένα χρόνο αργότερα τον Σεπτέμβριο του 2015 επρόκειτο να μεταβούμε στη Σαντορίνη για επαγγελματικούς λόγους. Την στιγμή που κλείναμε τα εισιτήρια λες και το σύμπαν συνωμότησε.. χτύπησε το τηλέφωνο και μας είπαν πάλι σχετικά με το ίδιο αλογάκι. Ήταν η ιδιοκτήτρια του μικρού αλόγου που όπως μάθαμε λεγόταν Zizel και μας ενημέρωσε ότι το οικόπεδο που βρίσκεται το αλογάκι πρόκειται να κτιστεί και μας ρώτησε μήπως θα μας ενδιέφερε να το υιοθετήσουμε! Δυστυχώς όπως της είπαμε και πάλι δεν είχαμε την δυνατότητα αυτή. Παρόλα αυτά με την ευκαιρία του ταξιδιού μας στην Σαντορίνη υποσχεθήκαμε ότι θα την επισκεφτούμε και θα την βοηθήσουμε. Έτσι συναντήσαμε την Zizel!!!

Η Zizel ήταν η πιο γλυκιά ύπαρξη! ..Τρυφερή και χαδιάρα έτρεχε σε όποιον περνούσε έξω από τα σύρματα και παρακαλούσε για λίγο φαγητό..η ένα χάδι όπως όλες οι άστεγες περιπλανώμενες ψυχές. Με τον ίδιο τρόπο ακριβώς ζητιάνευε για να επιβιώσει.. Η Zizel μάθαμε γεννήθηκε το 2007! Η μαμά της και ο μπαμπάς της έφτασαν στην Σαντορίνη από την Καρδίτσα με ομάδα αθίγγανων και αφού ανταλλάχθηκαν με ένα ολοκαίνουριο μηχανάκι Piazzio (!!!) έζησαν πλέον με τους νέους ιδιοκτήτες στο μέρος που την βρήκαμε, εκεί στο βενζινάδικο. Μάθαμε ότι το αγαπημένο ζευγάρι των δύο αλόγων χωρίστηκε δυστυχώς και το αρσενικό δόθηκε κάπου αλλού στο νησί και στην συνέχεια είχε φρικτό θάνατο. Μας είπαν ότι όταν τα χώρισαν οι φωνές τους ακούγονταν χιλιόμετρα να φωνάζουν το ένα το άλλο.. Το θηλυκό αλογάκι έμεινε μόνο του αλλά μετά από λίγους μήνες έφερε στον κόσμο την μικρή Zizel!..

Έτσι μαμά και κόρη είχαν τουλάχιστον η μία την άλλη και μια ελάχιστη φροντίδα από τους ιδιοκτήτες στο μέτρο των δυνατοτήτων και των γνώσεων που είχαν. Πολύ σύντομα ενώ το μωράκι ήταν μόλις λίγων μηνών η μητέρα της έφαγε ακατάλληλη τροφή από τους περαστικούς, έπαθε κολικό και πέθανε μπροστά στην μικρή Zizel. Δυστυχώς η Zizel ήταν καταδικασμένη πια να ζει μόνη της εκεί πίσω από το συρματόπλεγμα και να τρώει ότι της πέταγαν οι περαστικοί και οι τουρίστες: Καρότα, μήλα σταφύλια, ψωμί.. που ήταν εντελώς ακατάλληλα για την υγεία της. Η Zizel δεν μπορούσε να ξαπλώσει σε ένα μαλακό άχυρο.. δεν μπορούσε καν να τρέξει… και δεν είχε δει ποτέ άλλο άλογο..

Μυστήριο πως η μαμά και ο μπαμπάς της Zizel βρέθηκαν στην Ελλάδα… Μυστήριο πως κατάφεραν να επιβιώσουν μέχρι την Σαντορίνη και Μυστήριο πως η μοίρα μας έφερε κοντά της εκείνη την ιδιαίτερη μέρα… Η απόφαση ήταν δύσκολη αλλά η Zizel αν έμενε άλλο εκεί θα είχε σύντομα το τέλος της μητέρας της. Αρκούσε μια στιγμή για να πάρουμε την απόφαση και έτσι άρχισε η οργάνωση της φυγής της. Η Zizel θα αφήσει το χωραφάκι που την φιλοξένησε τόσα χρόνια και θα ταξιδέψει για μια καινούργια ζωή..

Η Διάσωση της Ζιζέλ

Ολόκληρη επιχείρηση διάσωσης στήθηκε στο λεπτό! Το βανάκι της “Match” διατέθηκε για την μεταφορά της Zizel!. Φορτώθηκε με το πρώτο πλοίο απο την Ραφήνα προς την Μύκονο.. Εκεί η εθελοντική ομάδα του I-Repair Mykonos η Χριστιάνα και ο Γιάννης το παρέλαβαν και την επομένη το έστειλαν με άλλο καράβι στην Σαντορίνη. Άλλη εθελοντική ομάδα ενεργοποιήθηκε να το πάρουν απο το βαπόρι και να το αφήσουν στο χωραφάκι της Zizel! Αλλοι ομάδα το φόρτωσε πίσω για Πειραιά και η μικρή Zizel αποχαιρέτησε για πάντα την Σαντορίνη .

Την Δευτέρα εκείνη στις 3.00 το μεσημέρι η Zizel με την συνοδεία του Jorge έφυγε για το 10ωρο ταξίδι της από την Σαντορίνη προς τον Πειραιά. Η υπόλοιπη ομάδα ταξίδεψε αεροπορικώς προς Αθήνα και συνάντησε τον Jorge και την Zizel ξημερώματα στον Πειραιά για να τους οδηγήσει στην άλλη άκρη της Αττικής, στο Magic Garden στην Ραφήνα, εκεί όπου έτοιμο ζεστο καθαρό σταβλάκι με φρέσκο τσαίρι – δωρεά του αγαπημένου φίλου Γιώργου Φραγκογιάννη, ήταν έτοιμο να την υποδεχτεί. Μια και τριάντα ξημερώματα της Τρίτης η Zizel τακτοποιήθηκε στο καινούργιο της σπίτι.

Το επόμενο πρωί άρχισε η περιποίηση! Στο πρώτο μπάνιο η Zizel φάνηκε να απολαμβάνει την ζεστή σαπουνάδα και το μασάζ.. Μας άφησε να ακουμπήσουμε όλο της το σώμα, ακόμα και την κοιλιά και τα ποδαράκια εκεί που όλα τα άλογα αντιδρούν.. Είχε φλεγμονές στους ώμους και στα πόδια, είχε ανεβασμένο ζάχαρο από την κακή διατροφή και οι οπλές της δεν πάταγαν καλά. Γνωρίζοντας την Zizel ανακαλύψαμε τον γλυκό χαρακτήρα της και τις έξυπνες αντιδράσεις της. Αυτό το αλογάκι ζητούσε συνέχεια αγκαλιές.. Αν και δεν είχε κάνει ποτέ πριν μπάνιο, το πρώτο της μπάνιο το δέχτηκε με απίστευτη ηρεμία και ανακούφιση..

Και μία πρώτη ευχάριστη τούμπα! Ενα γιουβαρλάκι στο χορτάρι του Magic Garden στεγνώνοντας κάτω από τον ήλιο! Τι ωραία που είναι η ζωή.. μοιάζει να σκέφτεται η Zizel..

Σε λίγες μέρες θα έρθει ο φύλακας-άγγελος εθελοντής κτηνίατρος του Magic Garden ο κύριος Πάυλος Αντωνίου, να την εξετάσει. Η χοντρή κοιλίτσα της είναι αποτέλεσμα διατροφής – από άγνοια φυσικά και όχι από κακή πρόθεση- αφού τα γεύματα της ήταν κυρίως καρότα και μήλα από τους ιδιοκτήτες και τους περαστικούς, τροφές που εχουν πολύ ζακχαρη και που όπως γνωρίζουμε προκαλεί διαβήτη και φλεγμονές στα κάτω άκρα. Η Zizel άρχισε αυστηρή διατροφή και άσκηση, έκανε τα εμβόλια της και εξετάσεις αίματος.

Η συνάντηση με τον Billy

Και τελειώνοντας το οδοιπορικό της Zizel – μέχρι τις εικόνες του νέου προφιλ της – δεν μπορούμε να μην μοιραστούμε μαζί σας την συνάντηση με τον νέο της φίλο, τον Billy, που και εκείνος βρέθηκε σε δύσκολες ώρες μοναξιάς και εγκατάλειψης στο κέντρο της Καλλιθέας πρίν 5 χρόνια και από τότε ζει ευτυχισμένος στο Magic Garden.. Ο Billy ήταν η αφορμή που συναντήσαμε τα θεραπευτικά αλογάκια του Gentle Carousel Miniature Therapy Horses και τα βάλαμε στην ζωή μας και στην καρδιά μας και τόσα πολλά χαμόγελα σκορπίζουμε μαζί τους σε ευαίσθητες κατηγορίες συνανθρώπων μας.. Εδω η Zizel και ο Billy συνωμοτούν στην αταξία και προσπαθούν να κλέψουν γκαζόν..

Η περιποίηση και ο καλοπισμός της Zizel

Γνωρίζοντας την υπόλοιπη ομάδα με νέο look φλερτάρει με τον Όμηρο! ..

Στην καθημερινή άσκηση μαντέψτε… ποιά πάει πρώτη? Η Zizel κλέβει στην διαδρομή και παίρνει προβάδισμα!!! Σε κάθε γύρω κόβει δρόμο.. απλά θέλει να μπαίνει μπροστά και η Καλλιόπη και η Καλυψώ δεν της χαλάνε χατήρι! Προς το παρών.. Η μικρή επιβάλλεται ακόμα και στην αρχηγό την όμορφη ¨Ηρα !

Η Zizel εκτός από νέους φίλους δίποδους και τετράποδους, φροντίδα και καλό φαγητό επιμένει να ζητάει λιχουδιές από τα τραπέζια!! Κανείς δεν της χαλάει χατήρι..

Καταχείμωνο ο ζεστός ήλιος μπέρδεψε και την Zizel που πήρε ένα βαθύ υπνάκο μετα το μεσημεριανό της.. Στην αρχή νομίζαμε ότι κάτι έπαθε αλλά αυτή απλώς απολάμβανε την παρέα καινούργιων φίλων, την φροντίδα και την ασφάλεια που νοιώθει κοντά μας.

Η μεταμόρφωση της Zizel!

Ναι, είναι η μικρή Zizel Σωστή διατροφή, φροντίδα, ιατρική παρακολούθηση, άσκηση και πολλή αγάπη…
Η μεταμόρφωση στην ψυχή και στο σώμα της είναι εμφανής!

© Created by Spiral Mango - All Rights Reserved Magic Garden