Billy, το 1o Pony

Ένα Αυγουστιάτικο μεσημέρι του 2010 είχαμε βρεθεί στο κέντρο της Καλλιθέας για μία επίσκεψη. Παρκάροντας μπροστά από ένα μισογκρεμισμένο σπίτι από εκείνα τα παλιά αρχοντικά της Καλλιθέας με τους φοίνικες και τις όμορφες λουλουδάτες αυλές που έχουν ξεμείνει ανάμεσα στις πολυκατοικίες και που δυστυχώς σήμερα έχουν χρήση σκουπιδότοπου διακρίναμε δύο μαύρα ματάκια να μας κοιτάνε πίσω από τα σκουριασμένα κάγκελα της εξώπορτας. Αυτή η αυλή ήταν γεμάτη πια σπασμένα τζάμια, κοφτερές λαμαρίνες και πεσμένα κεραμίδια. Στην αρχή νομίσαμε πως ήταν ένας μεγάλος σκύλος με έκπληξη όμως διαπιστώσαμε ότι ήταν ένα μικρό κοκκινωπό αλογάκι πονυ το οποίο όπως αποδείχτηκε ζούσε εκεί βρώμικο και παρατημένο εδώ και δύο χρόνια.

Εδώ ζούσε ο Billy για 2 χρόνια!

Ρωτώντας στη γειτονιά πώς βρέθηκε εκεί και σε ποιόν ανήκει μάθαμε πως ένας ηλικιωμένος κύριος του πέταγε ξερά ψωμιά… Κατά το σούρουπο τον εντοπίσαμε και αφού πληροφορηθήκαμε ότι όντως το αλογάκι ήταν δικό του δώσαμε το τηλέφωνό μας σε περίπτωση που χρειαζόταν βοήθεια. Κατά καιρούς εκείνος καλούσε για διάφορους λόγους μέχρι που λίγους μήνες αργότερα μας είπε πως οι περίοικοι παραπονιούνται και ότι τελικά το πουλάει. Τότε αποφασίσαμε να το αγοράσουμε με σκοπό να το σώσουμε από την μιζέρια και να το χαρίσουμε σε κάποιον Ιππικό Όμιλο ώστε να έχει μία καλύτερη ζωή.

Η συνέχεια θυμίζει πραγματικά ταινία. Κανένας όμιλος από όσους επισκεφτήκαμε δεν φάνηκε διατεθειμένος να κρατήσει τον Billy και ο λόγος ήταν ότι οι επιβήτορες δημιουργούν προβλήματα με τα άλλα άλογα. Είχε πια νυχτώσει και οδηγούσαμε γύρω γύρω στους δρόμους με το άγνωστο αλογάκι μέσα στο μικρό βανάκι μας χωρίς να ξέρουμε πώς να του συμπεριφερθούμε και τι να το κάνουμε.. Η μόνη λύση ήταν να τον αφήσουμε προσωρινά στο παλιό οικογενειακό μας κτήμα, στη Ραφήνα που πλέον δεν το κατοικούσε κανείς.

Με το που πέρασε την εξώπορτα ο Billy, άρχισε να καλπάζει και να κυλιέται στο χώμα. Ποιος ξέρει πόσα χρόνια είχε να τρέξει ο καημένος! Τελικά ο Billy έμεινε στο κτήμα και γρήγορα κέρδισε την συμπάθεια και την αγάπη όλης της οικογένειας που άρχισαν να έρχονται όλο και πιο συχνά για να τον βλέπουν. Είχε πλέον σωστή και μπόλικη τροφή, ροκανίδια για να κοιμάται στα μαλακά, βούρτσες, σαμπουάν, ακόμα και καπαρντίνα για τις βροχερές νύχτες. Παρά το ταλαιπωρημένο του παρελθόν ο Billy είχε ευγενική καταγωγή καθώς ήταν ένα γνήσιο Shetland Pony οκτώ ετών και ολότελα υγιές αφού με όποιον τρόπο μπορούσε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του τον συντηρούσε τουλάχιστον με τα βασικά.

Χαλαρώνοντας στο καινούργιο του σπίτι

Δημιουργώντας δεσμούς..

Πρώτες φροντίδες.. μπάνιο και ξύρισμα!

Δεν είμαι κούκλος;

Ένα καφεδάκι παρακαλώ;…

Η μεταμόρφωση του Billy!!! Γυμνασμένος.. Υγιής .. Απαιτεί τα σνακ του…

Σιγά σιγά η οικογένεια άρχισε να σκέφτεται πώς θα μπορούσε να μοιραστεί αυτή τη χαρά και την αγάπη που απολάμβανε από τον Billy. Ήρθαν σε επαφή με ιδρύματα της περιοχής και τους παραχώρησαν την χρήση του υπέροχου αυτού χώρου και μαζί τη συντροφιά του Billy. Ο χώρος ονομάστηκε “Magic Garden” και την άνοιξη του 2013 ξεκίνησε να υποδέχεται μικρούς  φίλους με ιδιαίτερες ανάγκες!. Το “Magic Garden” υποδέχεται και μικρούς  φίλους από σχολεία και ο Billy τους μιλά για την ζωή του και την σχέση του αλόγου με το ανθρώπινο είδος στο πέρασμα των αιώνων από την προϊστορία έως σήμερα!

«.. Ο Jorge  και η Debbie Garcia-Bengochea, οι ιδρυτές του Gentle Carousel, μετά την πρώτη τους επίσκεψη στην Ελλάδα το αποφάσισαν!  Εμείς όλοι χρωστάμε στην Ελλάδα.. Χρωστάμε τον πολιτισμό  και τις αξίες της Δημοκρατίας… Η Ελλάδα είναι σε κρίση και θέλουμε να την βοηθήσουμε. Η Ελληνική ομάδα του Gentle Carousel θα αλλάξει την ζωή των Ελλήνων..» υποσχέθηκαν! Τρεις μήνες μετά επέστρεψαν με τα 6 θεραπευτικά αλογάκια τους.. Ο Billy είχε επιτέλους παρέα και εμείς ένα τεράστιο έργο μπροστά μας.

Η ομάδα με τα 6 σπάνια εκπαιδευμένα αλογάκια μινιατούρες του Gentle Carousel ταξιδέψε αεροπορικώς για την Ελλάδα.

Σε λίγους μήνες τα εκπαιδευμένα αλογάκια μινιατούρες προσαρμόστηκαν στην ζωή του κτήματος και άρχισαν να επισκέπτονται ιδρύματα και νοσοκομεία…

Λίγο αργότερα προστέθηκε στην παρέα και ένα άλλο ορφανό και ταλαιπωρημένο αλογάκι, η Zizel, που έγινε η κολλητή του. Την ιστορία της θα μάθετε στη συνέχεια …

© Created by Spiral Mango - All Rights Reserved Magic Garden