Σχολικά Βιοματικά Προγράμματα Εναλλακτικής Μάθησης

Με τα οργανωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα του “Magic Garden” και τα αλογάκια – μινιατούρες του “Gentle Carousel Greece” τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν μέσα στην τάξη ή στον χώρο μας την δράση των σπάνιων μικροσκοπικών θεραπευτικών αλόγων ως κοινωνική προσφορα προς τα ατομα που χρειάζονται ψυχολογική υποστηριξη. Παραλληλα θα μάθουν την ιστορία της αρχαίας ράτσας τους, θα επεξεργαστούν την ανατομία τους, θα ερθουν σε επικοινωνια μαζι τους και θα ευαισθητοποιηθούν στην προστασία των αδέσποτων ζώων και στην έννοια της Κοινωνικής Ευθύνης.

5

Πρόγραμμα 1

Το άλογο κι ο άνθρωπος (Α΄- Β – Γ΄ Δημοτικού/ Νηπιαγωγείο)

Γνωρίζουμε τη φυσιολογία του αλόγου, τους τρόπους φροντίδας και προστασίας του και αγγίζουμε βιωματικά το ζήτημα της αγάπης προς τα ζώα. Μέσα από αυτό το πρόγραμμα τα παιδιά ανακαλύπτουν τη θέση του αλόγου στην κοινωνία, τη χρήση του σε διάφορες χρονικές περιόδους και κοινωνικές συνθήκες καθώς και την πολύτιμη προσφορά του στο ανθρώπινο είδος μέχρι τις μέρες μας.Το εργαστήριο αξιοποιεί εποπτικό υλικό και διαδραστικά παιχνίδια και συμπληρώνεται με μια αναμνηστική κατασκευή. Ολοκληρώνεται με τη φυσική παρουσία των μικροσκοπικών αλόγων μέσα στην τάξη, τα οποία χαρίζουν μια μοναδική εμπειρία στα παιδιά.
5

Πρόγραμμα 2

Στον κήπο με τα άλογα! ( προσαρμόζεται για όλες τις τάξεις του Δημοτικού)

Ένα σύνθετο πρόγραμμα στον υπέροχο κήπο του Magic Garden που αποτελείται από 3 μέρη.
Στο πρώτο μέρος τα παιδιά γνωρίζουν τον κόσμο των αλόγου, την ιστορία και την προσωπικότητα του, την διαδρομή του στον χρόνο, από την προϊστορία έως σήμερα, τον τρόπο ζωής του στον στάβλο και στο λιβάδι. Επίσης μαθαίνουν για την καθημερινότητα του, τις συνήθειες, τις αρρώστιες, τον χαρακτήρα και τα χαρακτηριστικά του, τον συναισθηματικό του κόσμο αλλά και το δεσμό του με τον άνθρωπο. Ο ρόλος του στην Μυθολογία, στην Ιστορία , στην Τέχνη είναι σημαντικότερος από κάθε άλλο ζώο ενώ η ομορφιά , η δύναμη και η αφοσίωση στο αφεντικό του δημιούργησαν “άλογα θρύλους” που δεν ξεχάστηκαν ποτέ!.
Στο δεύτερο μέρος εξηγούμε στους μικρούς μας φίλους ποιος είναι ο Billy, που βρέθηκε πεταμένος από την ασυνειδησία των ανθρώπων, πως σώθηκε και πως φροντίζουμε τον ίδιο αλλά και την φίλη του Zizel. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή μαζί του αλλά και με τα υπόλοιπα σπάνια μικροσκοπικά αλογάκια που ήρθαν από την Αμερική και ζουν το αληθινό παραμύθι τους στην Ελλάδα.. Πως ταξίδεψαν, ποιος είναι ο σκοπός της ζωής τους, γιατί είναι τόσο σπάνια, τρυφερά και αγαπητά και τι ακριβώς προσφέρουν στα παιδιά που ζουν στα νοσοκομεία και στα ιδρύματα. Μέσα από αυτό το έργο των μικρών αλόγων τα παιδιά μαθαίνουν την Χαρά της Προσφοράς!
Στο τρίτο μέρος τα παιδιά οδηγούνται στην μικρή αρένα, όπου τα άλογα γυμνάζονται και εκπαιδεύονται, και παρακολουθούν για λίγο την εκπαίδευση τους. Τα αλογάκια αυτά δεν ιππεύονται αλλά αναπτύσσοντας εμπιστοσύνη στον χειριστή τους εκτελούν τις επιθυμίες του. Τέλος, ένας ξέφρενος καλπασμός όλων των αλόγων ενθουσιάζουν τα παιδιά τα οποία μας αφήνουν με μια υπόσχεση!

Επικοινωνία Για Σχολικά Εκπαιδευτικά Προγράμματα

© Created by Spiral Mango - All Rights Reserved Magic Garden