Εκπαιδευτικά Προγράμματα για Σχολικές Ομάδες

Η ομάδα εκπαιδευτικού έργου της Gentle Carousel Greece έχει σχεδιάσει προγράμματα διερευνητικής μάθησης, με συμμετοχική προσέγγιση και ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Ενδεικτικά, τα προγράμματά μας συνδέονται διαθεματικά με την ιστορία, τις τέχνες, την πολιτική και κοινωνική αγωγή του σχολικού προγράμματος σπουδών, στις αντίστοιχες βαθμίδες. Η συμμετοχή της σχολικής ομάδας σας και η επαφή με τα αλογάκια μινιατούρες γεμίζει χαρά και παράλληλα τα παιδιά καλλιεργούν δεξιότητες ζωής, προσεγγίζουν θεματικές της σχολικής ύλης με έναν νέο τρόπο κι έτσι εμπλουτίζουν τη σχολική καθημερινότητα. Ακολουθεί συνοπτική περιγραφή των προγραμμάτων μας, για να επιλέξετε!

5

Πρόγραμμα 1

Τα θεραπευτικά αλογάκια στην τάξη μας!

Ένα παιχνίδι ανακάλυψης της θέσης του αλόγου στην κοινωνία μας, την αξιοποίησή του σε διάφορες χρονικές περιόδους, καθώς και την πολύτιμη προσφορά και συνεργασία με τους ανθρώπους στις μέρες μας. Συντροφιά μας, καθόλη τη διάρκεια του προγράμματος, θα βρίσκεται και ένα από τα μίνι αλογάκια της Gentle Carousel Greece, το οποίο θα αποτελέσει και την έμπνευση για έναν σύντομο εικαστικό πειραματισμό.

Αξίες & δεξιότητες: επικοινωνία, σεβασμός, συνεργασία

Ηλικιακές ομάδες: Προνήπιο & Νήπιο

5

Πρόγραμμα 2

Καλπάζοντας στο μαγικό κόσμο των αλόγων!

Με συνοδοιπόρο ένα αλογάκι μινιατούρα μέσα στην τάξη, ανατρέχουμε στη σχέση του ανθρώπου με το άλογο μέσα στην ιστορία, γνωρίζουμε τα χαρακτηριστικά των αλόγων, μελετάμε τη συμπεριφορά τους, εκφράζουμε τα συναισθήματά μας και τέλος πειραματιζόμαστε εικαστικά και δημιουργούμε ένα προσωπικό αναμνηστικό του σκοπού των αλόγων της Gentle Carousel Greece.

Αξίες & δεξιότητες: σεβασμός, φροντίδα, ενσυναίσθηση

Ηλικιακές ομάδες: Α & Β Δημοτικού

5

Πρόγραμμα 3

Μαγικά μολύβια!

Με έμπνευση ένα από τα μίνι αλογάκια της Gentle Carousel Greece, που θα έρθει μέσα στην τάξη, ως ζωντανό μοντέλο, τα παιδιά θα ξύσουν χρωματιστά μολύβια, θα οξύνουν τη δημιουργικότητά τους, θα πειραματιστούν με διάφορες τεχνοτροπίες και θα έρθουν σε επαφή με το καλλιτεχνικό έργο σπουδαίων εικαστικών όπως ο Φασιανός, ο Γιάννης Κουνέλης, ο Ζωρζ Σερά, ο Πικάσο και ο Μοντριάν!

Αξίες & δεξιότητες: παρατηρητικότητα, φαντασία, αναλυτική σκέψη

Ηλικιακές ομάδες: Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο

5

Πρόγραμμα 4

Στον κήπο με τα άλογα!

Γι αυτό το πρόγραμμά μας σας καλούμε στο χώρο της Gentle Carousel Greece, στη Ραφήνα. Στόχος να περάσετε λίγες ώρες στη μοναδική φάρμα διάσωσης, εκπαίδευσης και φροντίδας των σπάνιων μίνι αλόγων. Στον κήπο με τα άλογα συνδυάζουμε με δημιουργικό τρόπο τις θεματικές των παραπάνω προγραμμάτων, περνώντας από τη μυθολογία, στην ιστορία, σε κοινωνικές αναφορές και μαζί ανακαλύπτουμε ευκαιρίες για ενεργό συμμετοχή σε θέματα φιλοζωίας και κοινωνικής προσφοράς.

Η επίσκεψή σας ολοκληρώνεται με μια ζωντανή σύντομη παρουσίαση της γυμναστικής και των παιχνιδιών που κάνουν τα αλογάκια μας καθημερινά για να παραμένουν υγιή, χαρούμενα και μεγάλοι θεραπευτές!

Ηλικιακές ομάδες: Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο

Επικοινωνία Για Σχολικά Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Kλείστε κι εσείς μία θέση σε ένα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Gentle Carousel Greece και να θυμάστε ότι για κάθε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απολαμβάνει η σχολική σας ομάδα, εμείς ως ανταπόδωση επισκεπτόμαστε δωρεάν ένα ακόμα Νοσοκομείο ή Ίδρυμα της πόλης μας με τα αλογάκια – θεραπευτές του μη κερδοσκοπικού οργανισμού!

 Τηλέφωνα: 22940 23747, 6946 005 100
 Email: gentlecarousel@match.gr

© Created by Spiral Mango - All Rights Reserved Magic Garden