Εκπαιδευτικά σχολικά προγράμματα

Summer Period .. Boots and Camps!

Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου το “Magic Garden” μαζί με τα χαριτωμένα και πολύτιμα αλογάκια μινιατούρες του Gentle Carousel Greece, διοργανώνει ψυχαγωγικά και επιμορφωτικά Camps και Summer Schools που βασίζονται σε βιωματικά προγράμματα εναλλακτικής μάθησης. O σχεδιασμός των προγραμμάτων και των δράσεων μας έγινε με την επιμέλεια και την φροντίδα έμπειρων εκπαιδευτικών και επικεντρώνεται στην παρουσία των αλόγων κοντά στον άνθρωπο μέσα από την Τέχνη, την Ιστορία, τη Μυθολογία, τη ζωή και το έργο τους καθώς και στις ιδιαιτερότητες τους. Επιπλέον, στο πλαίσιο των προγραμμάτων μας τα παιδιά θα ζήσουν από κοντά την ζωή της φάρμας και θα ευαισθητοποιηθούν ως προς την προστασία όλων των ζώων.

Τα καλοκαιρινά μας προγράμματα μας εστιάζουν στην ενδυνάμωση των ικανοτήτων και των ταλέντων των παιδιών προσφέροντας τους ταυτόχρονα την χαρά της διασκέδασης μέσα σε ένα ειδυλλιακό φυσικό περιβάλλον πάντα με την συμμετοχή των σπάνιων μικροσκοπικών αλόγων του “Gentle Carousel”. Βασικό μας μέλημα είναι η προώθηση του Πολιτισμού μας, ως αθροιστική απόκτηση γνώσεων, εμπειριών, πεποιθήσεων, αξιών, θέσεων, εννοιών και κυρίως ήθους.

Τα παραμύθια και οι αφηγήσεις για τα ξακουστά άλογα-θρύλους της Ιστορίας και της Μυθολογίας μας θα αφυπνίσουν την δημιουργική φαντασία των παιδιών την οποία και θα επιχειρήσουν να εκφράσουν ζωγραφίζοντας ζωντανά μοντέλα – αλογάκια με τον δικό τους τρόπο.

Παράλληλα τα παιδιά θα απολαύσουν τις δραστηριότητες της Φάρμας και θα αποκτήσουν την αίσθηση της ικανοποίησης, της υπευθυνότητας και της επιτυχίας ενός επιτεύγματος διασκεδάζοντας σε ένα ασφαλές, ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον. Στόχος μας είναι κάθε παιδί να αποκτήσει τον βαθύτερο σεβασμό, την κατανόηση και την εκτίμηση που επιβάλλεται για τα άλογα. Να βοηθήσει στη φροντίδα τους, να περπατήσει κοντά τους και να δημιουργήσει δεσμούς αγάπης και τρυφερότητας κατά τη διάρκεια της παραμονής του.

Μέσω των δραστηριοτήτων με τα αλογάκια μινιατούρες του Gentle Carousel Greece καθώς και των διεργασιών για τη φροντίδα, τη ζωή και την καθημερινότητα τους στον στάβλο, τα παιδιά θα αναπτύξουν την δυνατότητα επικοινωνίας μαζί τους και θα βιώσουν την επιβράβευση και την ικανοποίηση που θα τους προσφέρει αυτή η τόσο ουσιαστική σχέση. Επίσης θα μάθουν πώς να προστατεύουν τα ζώα που έχουν ανάγκη.

Σε όλα μας τα προγράμματα τα “Αλογάκια Μινιατούρες” είναι το επίκεντρο της Διδασκαλίας και της Μάθησης.

Επικοινωνία Για Summer Camp

© Created by Spiral Mango - All Rights Reserved Magic Garden