Εκπαιδευτικά σχολικά προγράμματα

Το παράλληλο “εκπαιδευτικό” μας πρόγραμμα έχει σκοπό να στηρίξει το θεραπευτικό πρόγραμμα οικονομικά και απευθύνεται σε σχολεία, βιβλιοθήκες και σε οποιασδήποτε μορφής κοινωνική εκδήλωση. Με εναλλακτικούς τρόπους μάθησης αναπτύσσοντας την “Κοινωνική Ευθύνη” και ενισχύοντας την “Aυτοπεποίθηση” των παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, τα παιδιά θα διδαχτούν μία “άλλη” Στάση Ζωής και Φροντίδας προς τις ευαίσθητες κατηγορίες μέσα από πολύ ενδιαφέροντα σχολικά προγράμματα.

Πάντα με την παρουσία των αλόγων μέσα στην τάξη η στον χώρο μας, τα παιδιά ενθουσιάζονται, συγκεντρώνονται και παρακολουθούν με πολύ ενδιαφέρον όλα τα προγράμματα. Στην προνηπιακή και νηπιακή ηλικία, στο Δημοτικό αλλά στις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου απευθυνόμαστε στους μαθητές με στόχο την γνώση και την ευαισθητοποίηση τους σε σημαντικά θέματα της ζωής μέσα από την Ιστορία, την Μυθολογία μας και την σημερινή πραγματικότητα.

Το άλογο, η παρουσία του δίπλα στο ανθρώπινο γένος στην διάρκεια των αιώνων από την προϊστορία μέχρι σήμερα, τα θρυλικά άλογα όπως ο Πήγασος και ο Βουκεφάλας, η ζωή του στην φύση και στον στάβλο, η ψυχοθεραπευτική του ιδιότητα, είναι κεφάλαια που αναλύουμε στα εκπαιδευτικά μας προγράμματα όπως και η ανάγκη και η υποχρέωση μας να προστατεύουμε όλα τα αδέσποτα ζώα. Η συγκινητική ιστορία της Zizel και του Billy είναι ένα ζωντανό παράδειγμα και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να ευαισθητοποιήσουμε το συναίσθημα και να κατευθύνουμε τα παιδιά προς το ήθος και την ευγένεια, οι πιο σπουδαίες αξίες στην ανάπτυξη ενός νέου ανθρώπου σήμερα.
Το “Reading is Magic” είναι ένα από τα βασικά εκπαιδευτικά προγράμματα του Gentle Carousel για τα παιδιά των μικρών τάξεων του Δημοτικού. Έρευνες αποδεικνύουν ότι οι μαθητές που μπορούν να απευθυνθούν με άνεση στο κοινό έως τα 11 τους χρόνια ( δηλαδή να διαβάζουν δυνατά και σωστά ανάγνωση), αποκτούν αυτοπεποίθηση, ίσως το πιο πολύτιμο εργαλείο για το μέλλον τους.
Με το εικαστικό πρόγραμμα “Magic Pencils” με ζωντανό μοντέλο ένα αλογάκι στην τάξη την ώρα του μαθήματος των Καλλιτεχνικών, ενεργοποιούμε την φαντασία, τις αισθήσεις και τις ευαισθησίες των παιδιών. Ο ενθουσιασμός για το μάθημα με την παρουσία ενός αληθινού αλόγου έχει καθοριστικό αποτέλεσμα στις δημιουργίες τους. Έτσι παράλληλα με την έννοια της κοινωνικής προσφοράς τα παιδιά εκφράζονται μέσα από τα έργα τους και συγχρόνως στηρίζουν το Gentle Carousel.

Οι μαθητές του Γυμνασίου θα μπορούν να παρακολουθούν τακτικά μέσω του διαδικτύου την πορεία των μικρών αλόγων μέσα στα Νοσοκομεία και τα Ιδρύματα ή και να τα συνοδεύσουν σε κάποιες από τις επισκέψεις τους προσφέροντας χαρά, τρυφερότητα και χαμόγελα σε παιδιά λιγότερο τυχερά από τα ίδια. Έτσι θα γνωρίσουν τα θετικά συναισθήματα της «Προσφοράς» και οι κοινωνικοί στόχοι που αναφέρονται ως «Σύνδεση με την Κοινωνία» και «Καλλιέργεια της Υπευθυνότητας» θα εκπληρωθούν.
Όλα τα προγράμματα μπορούν να πραγματοποιηθούν είτε στις τάξεις του σχολείου είτε στον χώρο του Magic Garden.

Επικοινωνία Για Σχολικά Εκπαιδευτικά Προγράμματα